Malatya
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.32
  • EURO
    28.63
  • ALTIN
    1625.0
  • BIST
    7941.73
  • BTC
    26108.177$

Gürkan, Yeni Camide Devam Eden Restorasyon Çalışmalarını İnceledi


Gürkan, Yeni Camide Devam Eden Restorasyon Çalışmalarını İnceledi
1893 yılında yaşanan depremden sonra tamamen yıkılan ve Sultan 2. Abdülhamid döneminde yenilenen Yeni Caminin, 24 Ocak 2020 yılında yaşanan depremin ardından aldığı hasar sonrasında restorasyon çalışmalarına devam ediliyor

Yeni Cami’de yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler veren Müellif firma yetkilisi Semih Akbal, “24 Ocak depreminden sonra yapılan ihale sonucunda 2020 Ekim ayında yer teslimini aldık. Hızlı bir şekilde imalatlarımıza devam ediyoruz. Restorasyon çalışmaları çok hızlı ilerlemeyen işler ancak buna rağmen çalışmalarımızı elimizden geldiğince yoğun bir şekilde sürdürerek camimizi ibadete açmaya çalışıyoruz. Camimizde güçlendirme adına dokunulmayacak herhangi bir alan kalmayacak şekilde imalatlarımız devam ediyor” dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Savaş Özdemir ise, “24 Ocak’ta meydana gelen deprem sonrasında hızlı bir şekilde projeleri tamamlanıp 2020’nin Eylül ayında ihale sürecini başlatmıştık. 12 Ekim’de yer teslimi yapıldıktan sonra 13 Ekim’de şantiye çalışmalarına başlanıldı. İş bitim tarihi 7 Aralık 2021 ancak biz biran önce merkezi camimizi ibadete açabilmek için hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. En kısa zamanda da açılışımızı yapacağız inşallah” açıklamalarında bulundu.

Yeni Cami’de yapılan restorasyon çalışmalarının hızlanması noktasında müellif firma yetkilileriyle görüştüklerini söyleyen Başkan Gürkan, “24 Ocak depreminde Malatya’da özellikle Pütürge, Kale, Doğanyol, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimiz ağır şekilde etkilendi. Merkezde depremden olumsuz yönde

etkilendi. Yeni Camimizde depremden etkilenen, vakıflar tarafından tescil edilmiş bir yapı hüviyetindeydi. Camimiz depremden etkilenince ister istemez ibadete kapanma durumu ve akabinde zarar, ziyan tespiti gerçekleştirildi. Daha sonraki süreçte rölöveleri, restorasyon projeleri gerçekleştirilerek ihale sürecine getirildi. İhale sürecinin ardından hemen restorasyon çalışmaları başlatıldı. Çalışmaların daha hızlanmasını temenni ediyoruz. İlgili arkadaşlar çalışmaların Aralık ayının sonlarına doğru bitirileceğini ifade ettiler. Tabi camimizin merkezi bir cami olması nedeniyle bir an evvel ibadete açılması noktasında ilgili müellif firmayla da görüştük. Kendileri de yoğun bir çalışma örneği göstereceklerini ifade ettiler. Çalışmaların zamanından erken bitirilmesi sağlanırsa hem vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında hem de merkezi bir camide restorasyonla birlikte güzelliğin vatandaşlarımıza gösterilmesi açısından önemli olacağına inanıyorum. Çalışmaları yakından takip eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, restorasyon çalışmalarını yapan bakanlığımıza, vakıflar bölge müdürlüğümüze ve müellif firmamıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!